Výzva k účasti na taneční demonstraci proti Pochodu pro život.

Neumíme valčík, ani waltz, nemáme obleky a z podpatků nás bolí nohy. Neznáme etiketu, kašleme na volenku, tancujeme tak, jak se nám chce. Kdysi nás učili tanec ve dvou. Že prý je ten jediný přirozený a správný. Jen holka a kluk – nic víc. Má to jasná pravidla a jasnou hierarchii – kluci vedou, holky neříkají “ne”.

Jen do takového a nikdy jiného tance by nám hrál i kardinál Duka. Člověk, který zesměšňuje rozsah sexuálního násilí v církvi a přirovnává potraty k teroristickým útokům, kráčí v čele pochodu “pro život” a káže o morálce. Ačkoliv na povrch vyplouvají další a další skandály katolické církve, její světská moc roste a citelně zasahuje do politických debat o sňatcích homosexuálů nebo Istanbulské úmluvě. Díky obřím financím může ovlivňovat veřejné mínění a šířit konspirační teorie o zlých genderových ideologiích.

Všechno, co není tradiční, je zvrácené. Církev je “pro život”, ale jenom pro ten život, ve kterém si kluci berou holky, kde holky mlčí, uklízí, vaří a rodí. Kde nejsou kondomy, nejde se rozvést, a nemůžeš si to udělat sama. A když otěhotníš, donosíš – za boha a za národ.

Kde není možné těhotenství legálně ukončit, končí ženy s dělohami probodanými pletacími jehlicemi. V krajním případě totiž nezbývá nic jiného, než je násilím připoutané k lůžku donutit k porodu, nebo z nich dítě vyříznout. Přitom způsoby, jakými lze počet reálných potratů snížit, jsou dávno známé a jednoduché – dostupná antikoncepce a kvalitní sexuální výchova. Nepřekvapí, že se církev a Hnutí pro život staví proti obojímu.

Ve chvíli, kdy politická moc církve roste, nelze se spoléhat jen na existující zákony nebo liberální názory veřejnosti. Touha po moci a ovládání cizích těl není pro církev nic nového. My ale nebudeme tancovat, jak nám kdo píská. Nenecháme se držet a vést tam, kam se to církvi hodí. Budeme tančit svobodně, bez nevyžádaných doteků a komentářů, samy, nebo s jinými lidmi. Budeme tančit do rytmu, anebo mimo, tak, jak to cítíme a jak je nám to příjemné.

Tak netancuj, jak Duka píská, a doraž 27. dubna v 11:00 na taneční demonstraci proti Pochodu pro život!

Na akci budou hrát následující soundy:

BLAZING BULLETS je militantní DJ & VJ crew s pražskou základnou a globálním rozhledem, pro kterou je hudba politickým postojem, dancefloor bojištěm a tanec etikou. Za hradbou z hybridních (ne)tanečních zvuků budujeme safe space mimo dosah autoritářských pařátů – protože pod vlajkou post-ještěrství se hraje pro všechny.

soundcloud.com/blazingbullets666
soundcloud.com/bcmma
soundcloud.com/basic_knife_safety
soundcloud.com/irako-seigen

Raw6tem
Natural born losers.
Radost ze života fighters.
Platforma kulturní infrastruktury.
SUBVERZIVNÍ PLÁCNUTÍ.
Parťáci, kámoši, amigos.
Konceptuální intervence.
Sprostá kalba.
Socialističtí techno-optimisté.

https://www.facebook.com/rawsoundsys/

A.M.180 je kulturně aktivistická – not profit platforma založená na principech DIY. Od září 2003 provozuje v Praze multifunkční prostor a galerii A.M.180. Je platformou pro kontakt mezi nezávislou hudební a současnou vizuální komunitou. Aktivity A.M.180 se soustředí na organizování koncertů, performancí, výstav. Aktualní tendence v mezinárodní současné hudební scéně prezentuje v rámci festivalu Creepy Teepee.

https://www.facebook.com/am180collective/

Olgoj chorchoj sound system
Parta přátel, která hraje pro lidi pěkně od podlahy.
Pro nás tekno není jenom užívat si a nic neřešit.
Nehodáme jen přihlížet a tolerovat netoleranci.

https://www.facebook.com/Olgoj-Chorchoj-Sound-System-389593337902167/
https://www.youtube.com/channel/UC_POh_ZG-CRPzNKvwCRwDCg

Začátek akce: 11:00 na Těšnově

Trasa demonstrace: Těšnov (Graffiti wall) – Na poříčí – Zlatnická – Petrské nám. – Soukenická – Revoluční – Řásnovka – Klášterská – Dvořákovo nábř. – nám. Curieových – 17. listopadu – pozemek parc. č. 994/1 v k. ú. Staré město (před Rudolfinem)

Protože všichni máme tendenci zapomínat, zopakujte si před demonstrací, jak se chovat na demo a jaké pravomoci má policie (právní minimum).

Facebooková událost

V den akcí sledujte aktuální info na našem twitterovém kanálu: https://twitter.com/115Kolektiv.

#NetancujJakDukaPíská#praha2704 #prochoice