Uběhl měsíc a my pro vás máme připravené další KAFE 115. Po diskusi o kapitalismu a klimatu se budeme věnovat tradičnímu levicovému tématu, kterým je antifašismus. Antifašismus – to nejsou jen blokády nácků, oplétačky s policií a následné placení pokut. Antifašismus může být, jak nám připomínají naši odpůrci slovy “antifa ha ha ha”, legrace.

Může být kreativní, vtipný i koncepční. V předvánoční atmosféře si promítneme příklady zábavných i promyšlených antifašistických akcí a projektů od nás i ze zahraničí. Nebudou chybět videa ze známé kampaně “NIKA”, která již několik let pronásleduje členy krajně pravicové strany Alternative für Deutschland a znepříjemňuje jim život. Podíváme se také na jeden z nejzajímavějších projektů posledních let, kterým je “Centrum pro politickou krásu”. K antifašismu totiž patří i promyšlený trolling. Pustíme si vydařená mobividea i videa z happeningů.

Po promítání budou následovat DJs a volná zábava. Předvánoční večírek Kolektivu 115 bude benefiční akcí a výtěžek půjde na podporu lidem, kterým hrozí pokuty za blokádu Národního pochodu pro život.


prostor39, Řehořova 33/39, Praha 3 – Žižkov

14. prosince, začátek promítání: 19:00

Facebookovou stránku události najdete tady.

#kafe115