V sobotu 15. dubna se sejdeme před Rudolfinem! Za právo nakládat s vlastním tělem. Za legální a bezpečné interrupce. Za rovnoprávnost LGBTQ+ osob a možnost každého žít svobodně.

Každý rok se do Prahy vrací cirkus Hnutí pro život, aby pod rouškou řečí o životě a ochraně rodin prosazoval omezení reprodukčních práv. Ano, celá chobotnice fundamentalismu od HpŽ přes církevní kruhy po úplné klerofašisty navzdory líbivým heslům doslova CHCE omezit možnost lidí rozhodovat o svých tělech. Předseda HpŽ Radim Ucháč před pár lety ještě říkal otevřeně: “zákaz potratů je jen deset procent toho, co chceme”.

Naznačoval tak, že nevyřčeným cílem pochybných aktivit jeho a ostatních není “nesoudit, pomáhat”, ale naopak vytvořit režim, jehož náznaky teď vidíme v sousedním Polsku. Jeho oběťmi by se nestaly “jen” ženy v těžké životní situaci, ale i LGBTQ+ lidé a kdokoli, kdo chce žít svobodně, po svém a nespoután staletými dogmaty.

Nejsme tupci. Přese všechno pokrytecké PR si dobře pamatujeme, jak přední činitelé HpŽ spolupořádali demonstrace proti Prague Pride nebo se promenádovali s ultrapravičáky, kteří dnes chodí na proruské demonstrace a snaží se strhnout ukrajinskou vlajku z Národního muzea.

V Polsku několik našich sester zemřelo kvůli odepření přístupu k interrupci, další byla odsouzena za snahu pomoci. Ve Spojených státech prolomili precedent Roe vs. Wade a uvrhli miliony lidí do bezprostředního ohrožení náboženským tmářstvím. Nebudeme jen přihlížet a nehodláme být další na řadě. Nebudeme tančit, jak Duka nebo protiženské hnutí píská.

Praha je feministická!

Více info ve fb události: Praha je feministická!

Pozvěte své přátele, sdílejte a dorazte v sobotu ve 14 hodin k Rudolfinu (naše část akce bude vlevo, blíž k řece)!

#PrahaJeFeministická #praha1504 #ProChoice #fckHpŽ